donderdag 7 juli 2011

Dag 10 & 11 Yosemite

Wauw.. wat een mooi 'park'. Park is eigenlijk niet een goede benaming, want het is een gigantisch gebied waar je in 2 dagen maar een klein beetje van kan zien. De eerste dag zijn we naar de grote sequoia's geweest. De bomen zelf waren erg indrukwekkend, maar het omliggende bos wat iets minder. Ze branden nu expres sommige delen van het bos af, om de groei van de sequoia's en andere planten te bevorderen. Alleen daardoor zijn wel veel bomen een beetje zwart, wat het een troosteloze bedoeling maakt op sommige stukken.

De tweede dag (gister) zijn Donny Thijs en ik nog naar een geweldig stuk van het park gegaan. We zijn naar een aantal watervallen gewandeld, zeer indrukwekkend. Bij 1 waterval kom je zo dichtbij dat je zeikens nat wordt van de waterdruppels die er vanaf komen. Alsof je in het water bent gesprongen met je kleding aan.
Daarna zijn we naar Glacier Point gereden, een bekent uitzichtpunt. Een rit van 2 uur die alleen maar mooiere uitzichten gaf. Maar niets overtrof Glacier Point. Je kon je hele vallei zien met een aantal watervallen die we hadden bezocht.

Ik ben blij met de tip van de mensen van het alles Amerika forum om hier 2 dagen te blijven ipv 1. 1 dag was echt te weinig. Als je een echte hiker bent, kun je je makkelijk een week (of 2) in het park vermaken.

Vandaag gaan we via de Tioga Pass dwars door Yosemite heen naar de overkant, met een Ghosttown en meer nog tussendoor.

De foto's volgen nog.. maar we zitten nu in een hotel met een heeeele trage internetverbinding..

3 opmerkingen:

  1. WOOOOW! Nice, echt de vakantie van je(jullie) leven zo te horen! :):) Fijn om te zien dat jullie nog steeds van elke dag genieten!

    Hier in wateringen gaat alles gewoon z'n gangetje, weinig bijzonders. Ik ben dagelijks aan het genieten van jullie avonturen ^_^

    Veel plezier, en ik wacht met smart op je foto's. Heb je nog een beetje geexpirimenteerd met je camera?

    Groetjes, Ivo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey hey,

    De foto's komen er aan. We hebben nu een geweldig hotel met redelijk internet :)

    Leuk dat je zo meeleest!

    M

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo dat is wel helemaal geweldig daar zeg''''
    schitterend'''wat een natuur....
    Geweldig om te zien hoe jullie genieten...
    Groetjes pap/mam

    BeantwoordenVerwijderen